Ciąża

ciaza_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Ciąża po okresie? Proszę o pomoc...

Tytuł:Ciąża po okresie? Proszę o pomoc...
Autor:Andro
26.9.2011, 11:50
Witam serdecznie. Moje imię Adrian. Otóż kochałem się ze swoją wybranką w czerwcu (w ostatnich dniach tegoż miesiąca), wszystko było ok, że tak się wyrażę, w pełni bezpiecznie z zabezpieczeniami i wytryskiem poza macicą, w lipcu (pod koniec) moja kobieta miała prawidłowy okres, natomiast w sierpniu i wrześniu już nie i do tej pory nie wystąpił... Czy jest jakakolwiek szansa, że zapłodnienie mogło jakoby przeczekać występujący okres i objawić się dopiero po nim czy nie istnieje tak możliwość? Proszę o racjonalnie wytłumaczenie owej kwestii, pozdrawiam.

Autor:Jadwiga
9.11.2011, 11:37
Witaj Andro. W opisanym przypadku prawdopodobnie zapłodnienie mogło wyniknąć z działalności osoby trzeciej. Porozmawiaj na ten temat ze swoją wybranką. Pozdrawiam.

Autor:Ana
15.11.2011, 20:13
Witaj Andro.Najprawdopodobniej twoja dziewczyna była już w ciąży po czerwcowym waszym razie a miesiączka w pierwszych miesiącach ciąży występuje dość często.Są kobiety mające miesiączkę nawet przez pół roku.

Autor:Roxy
24.11.2011, 17:15
Ana widac,ze nie za bardzo masz pojecie o czym piszesz.Po pierwsze miesiaczka nie moze wystepowac w ciaza a plamienia/krawienia,np.okoloowulacyjne lub poowulacyjne.I skad przypuszczenie,ze dziewczyna autora juz byla wciazy?Nie mam przedstawionego wykresu NPRu przy ktorym moznaby stwierdzic prawdopodobna date poczecia.Po drugie Andro skad przypuszczenie,ze jest w ciazy?bo tego nie napisales....Brak miesiaczki nie musi oznaczac ciazy.Moze to byc szereg innych spraw jak np.zaburzenia hormonalne itd....

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

ciaza_ciekawostki

Ciekawostki

Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.

Czy wiesz, że...

Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.

Polecamy

Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.

Archiwum

Metamizol sodowy jest uważany za jeden z najsilniejszych niesterydowych leków przeciwbólowych (analgeticum). Wykazuje silniejsze działanie przeciwgorączkowe (antipyreticum) niż salicylany, jednak wg wielu autorów słabsze niż aminofenzon. Ponadto metamizol odznacza się słabymi właściwościami rozkurczającymi oraz uspokajającymi. Mechanizm działania metamizolu sodowego polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy prostaglandynowej w ośrodkowym układzie nerwowymi. Pyralgina w swoim składzie ma największą, dostępną na rynku bez recepty ilość tej czynnej substancji i zarazem nie jest ona szkodliwa.