| Tytuł: | Ciąża po okresie? Proszę o pomoc... |
| Autor: | Andro 26.9.2011, 11:50 |
| Witam serdecznie. Moje imię Adrian. Otóż kochałem się ze swoją wybranką w czerwcu (w ostatnich dniach tegoż miesiąca), wszystko było ok, że tak się wyrażę, w pełni bezpiecznie z zabezpieczeniami i wytryskiem poza macicą, w lipcu (pod koniec) moja kobieta miała prawidłowy okres, natomiast w sierpniu i wrześniu już nie i do tej pory nie wystąpił... Czy jest jakakolwiek szansa, że zapłodnienie mogło jakoby przeczekać występujący okres i objawić się dopiero po nim czy nie istnieje tak możliwość? Proszę o racjonalnie wytłumaczenie owej kwestii, pozdrawiam. | |
| Autor: | Jadwiga 9.11.2011, 11:37 |
| Witaj Andro. W opisanym przypadku prawdopodobnie zapłodnienie mogło wyniknąć z działalności osoby trzeciej. Porozmawiaj na ten temat ze swoją wybranką. Pozdrawiam. | |
| Autor: | Ana 15.11.2011, 20:13 |
| Witaj Andro.Najprawdopodobniej twoja dziewczyna była już w ciąży po czerwcowym waszym razie a miesiączka w pierwszych miesiącach ciąży występuje dość często.Są kobiety mające miesiączkę nawet przez pół roku. | |
| Autor: | Roxy 24.11.2011, 17:15 |
| Ana widac,ze nie za bardzo masz pojecie o czym piszesz.Po pierwsze miesiaczka nie moze wystepowac w ciaza a plamienia/krawienia,np.okoloowulacyjne lub poowulacyjne.I skad przypuszczenie,ze dziewczyna autora juz byla wciazy?Nie mam przedstawionego wykresu NPRu przy ktorym moznaby stwierdzic prawdopodobna date poczecia.Po drugie Andro skad przypuszczenie,ze jest w ciazy?bo tego nie napisales....Brak miesiaczki nie musi oznaczac ciazy.Moze to byc szereg innych spraw jak np.zaburzenia hormonalne itd.... | |
| Tytuł: | Miesiączka po zapłodnieniu |
| Autor: | Kasia 26.2.2012, 22:16 |
| Czy jest taka możliwość żeby pojawiła się miesiączka tydzień po zapłodnieniu i tylko raz az do porodu ? | |
| Tytuł: | Ciąża |
| Autor: | Maciek 26.2.2012, 22:39 |
| Witam .mam dość dyskretny problem. Moja dziewczyna niedawno urodziła dziecko ale nie jestem pewny czy to moje chciłbym zrobić badania DNA ALE MOJA DZIEWCZYNA MUWIŁA MI ŻE MA 100% PEWNOŚĆ ŻE TO MOJE DZIECKO .MOJA PARTNERKA UPRAWIAŁA SEX 16.LIPCA A 21 LIPCA MIAŁA OKRES POŹNIEJ DOSZŁO DO STOSUNKU 15SIERPNIA ALE TO JUŻ ZE MNA A 21 SIERPNIA NIE MIAŁA OKRESU CZY JEST TAKA MOŻLIWOŚC ŻE ZASZŁA W CIĄŻE ŻE MNĄ CZY Z TYM DRUGIM PARTNERM CHOCIAŻ MIAŁA POTEM OKRES ? | |
| Autor: | pfp 6.3.2012, 15:41 |
| jesli Twoja dziewczyna miala okres 21 lipca to aby zajsc w ciaze z \\\"tym drugim\\\" musiala by odbyc z nim stosunek miedzy 7-10 lipca (owulacja wystepuje miedzy 14 a 11 dniem cyklu) a jesl z Toba to musiala by zajsc w ciaze w czasie 6,7-9,10 sierpnia (ta sama zasada co wczesniej) tak ze zapytaj odbyla jakis stosunek w tym wlasnie czasie i skim. pozdro | |
| Tytuł: | Ciąża |
| Autor: | # 10.3.2012, 22:36 |
| Witam.mam jeszcze małe wątpliwości moja dziewczyna uprawiala sex 16.07.2010r z innym partnerem 21lipca miała okres 15,lub 9 sierpnia wiem ze napewno w jednym z tych dni uprawiałem z nia sex a potem w sierpniu nie miała okresu 6.05.2011 roku urodziła dziecko byla 41tyg w ciaży czy jest taka możliwosć że to ja jestem ojcem? | |
Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.
Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.
Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.