Ciąża

ciaza_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Ciąża po okresie? Proszę o pomoc...

Tytuł:Ciąża po okresie? Proszę o pomoc...
Autor:Andro
26.9.2011, 11:50
Witam serdecznie. Moje imię Adrian. Otóż kochałem się ze swoją wybranką w czerwcu (w ostatnich dniach tegoż miesiąca), wszystko było ok, że tak się wyrażę, w pełni bezpiecznie z zabezpieczeniami i wytryskiem poza macicą, w lipcu (pod koniec) moja kobieta miała prawidłowy okres, natomiast w sierpniu i wrześniu już nie i do tej pory nie wystąpił... Czy jest jakakolwiek szansa, że zapłodnienie mogło jakoby przeczekać występujący okres i objawić się dopiero po nim czy nie istnieje tak możliwość? Proszę o racjonalnie wytłumaczenie owej kwestii, pozdrawiam.

Autor:Jadwiga
9.11.2011, 11:37
Witaj Andro. W opisanym przypadku prawdopodobnie zapłodnienie mogło wyniknąć z działalności osoby trzeciej. Porozmawiaj na ten temat ze swoją wybranką. Pozdrawiam.

Autor:Ana
15.11.2011, 20:13
Witaj Andro.Najprawdopodobniej twoja dziewczyna była już w ciąży po czerwcowym waszym razie a miesiączka w pierwszych miesiącach ciąży występuje dość często.Są kobiety mające miesiączkę nawet przez pół roku.

Autor:Roxy
24.11.2011, 17:15
Ana widac,ze nie za bardzo masz pojecie o czym piszesz.Po pierwsze miesiaczka nie moze wystepowac w ciaza a plamienia/krawienia,np.okoloowulacyjne lub poowulacyjne.I skad przypuszczenie,ze dziewczyna autora juz byla wciazy?Nie mam przedstawionego wykresu NPRu przy ktorym moznaby stwierdzic prawdopodobna date poczecia.Po drugie Andro skad przypuszczenie,ze jest w ciazy?bo tego nie napisales....Brak miesiaczki nie musi oznaczac ciazy.Moze to byc szereg innych spraw jak np.zaburzenia hormonalne itd....

Tytuł:Miesiączka po zapłodnieniu
Autor:Kasia
26.2.2012, 22:16
Czy jest taka możliwość żeby pojawiła się miesiączka tydzień po zapłodnieniu i tylko raz az do porodu ?

Tytuł:Ciąża
Autor:Maciek
26.2.2012, 22:39
Witam .mam dość dyskretny problem. Moja dziewczyna niedawno urodziła dziecko ale nie jestem pewny czy to moje chciłbym zrobić badania DNA ALE MOJA DZIEWCZYNA MUWIŁA MI ŻE MA 100% PEWNOŚĆ ŻE TO MOJE DZIECKO .MOJA PARTNERKA UPRAWIAŁA SEX 16.LIPCA A 21 LIPCA MIAŁA OKRES POŹNIEJ DOSZŁO DO STOSUNKU 15SIERPNIA ALE TO JUŻ ZE MNA A 21 SIERPNIA NIE MIAŁA OKRESU CZY JEST TAKA MOŻLIWOŚC ŻE ZASZŁA W CIĄŻE ŻE MNĄ CZY Z TYM DRUGIM PARTNERM CHOCIAŻ MIAŁA POTEM OKRES ?

Autor:pfp
6.3.2012, 15:41
jesli Twoja dziewczyna miala okres 21 lipca to aby zajsc w ciaze z \\\"tym drugim\\\" musiala by odbyc z nim stosunek miedzy 7-10 lipca (owulacja wystepuje miedzy 14 a 11 dniem cyklu) a jesl z Toba to musiala by zajsc w ciaze w czasie 6,7-9,10 sierpnia (ta sama zasada co wczesniej) tak ze zapytaj odbyla jakis stosunek w tym wlasnie czasie i skim. pozdro

Tytuł:Ciąża
Autor: #
10.3.2012, 22:36
Witam.mam jeszcze małe wątpliwości moja dziewczyna uprawiala sex 16.07.2010r z innym partnerem 21lipca miała okres 15,lub 9 sierpnia wiem ze napewno w jednym z tych dni uprawiałem z nia sex a potem w sierpniu nie miała okresu 6.05.2011 roku urodziła dziecko byla 41tyg w ciaży czy jest taka możliwosć że to ja jestem ojcem?

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Które zwierze szczeka: pies czy kot?

ciaza_ciekawostki

Ciekawostki

Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.

Czy wiesz, że...

Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.

Polecamy

Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.

Archiwum

Metamizol sodowy jest uważany za jeden z najsilniejszych niesterydowych leków przeciwbólowych (analgeticum). Wykazuje silniejsze działanie przeciwgorączkowe (antipyreticum) niż salicylany, jednak wg wielu autorów słabsze niż aminofenzon. Ponadto metamizol odznacza się słabymi właściwościami rozkurczającymi oraz uspokajającymi. Mechanizm działania metamizolu sodowego polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy prostaglandynowej w ośrodkowym układzie nerwowymi. Pyralgina w swoim składzie ma największą, dostępną na rynku bez recepty ilość tej czynnej substancji i zarazem nie jest ona szkodliwa.